Для Мужа - Sunday, February 4, 2018

Послух дружини чоловіку: що це означає насправді?

послух дружини чоловікуБіблійний послух є вкрай суперечливою темою в сучасному суспільстві, і я вірю, що це визначення було перекручене і перетворене на щось, чого воно ніколи не мало означати.

Я вірю, що послух і шлюб йдуть поруч. І допоки багатьом подобається перекручувати Писання так, щоби тримати свою дружину в залізному кулаку, я вірю, що намір Бога відносно шлюбу був зовсім іншим. Мова ніколи не йшла про контроль. Мова також ніколи не йшла про володіння.

Що говорить Біблія?

“Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік голова дружини, як і Христос Голова Церкви, Сам Спаситель тіла! І як кориться Церква Христові, так і дружини своїм чоловікам у всьому. Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе, щоб її освятити, очистивши водяним купелем у слові, щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади, чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна! Чоловіки повинні любити дружин своїх так, як власні тіла, бо хто любить дружину свою, той любить самого себе. Бо ніколи ніхто не зненавидів власного тіла, а годує та гріє його, як і Христос Церкву, бо ми члени Тіла Його від тіла Його й від костей Його! Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, і будуть обоє вони одним тілом. Ця таємниця велика, а я говорю про Христа та про Церкву!” (Еф. 5:22-32)

Після прочитання цих сторінок Біблії стає ясно, що є Божим наміром для шлюбу. Але хоча наміри і здаються мені зрозумілими, я вважаю, що досі багато хто інтерпретує ці слова так, як їм зручно. Дозвольте пояснити.

Слова “дружини, коріться своїм чоловікам” не мають на увазі наступні три пункти:

1. Чоловік може залякувати свою дружину.

Біблійне підпорядкування і залякування не мають нічого спільного і не перетинаються. Давайте не будемо забувати, До ефесян 5:25 стверджує, що чоловік повинен любити свою дружину, як Христос полюбив Церкву. Христос ніколи не залякував Свій народ, але, натомість, любив, піклувався і вирощував його щоденно. Не будемо також забувати, що До ефесян 5:28 стверджує, що чоловіки повинні любити своїх дружин, як власні тіла. Беручи до уваги ці обидва вірші, чоловік не стане залякувати чи контролювати свою дружину, та натомість любитиме і зрощуватиме її подібно до того, як Ісус любить Своїх людей.

2. Дружина повинна підкорятися всьому, чого б не попросив її чоловік.

Чоловік не є начальником дружини чи її рабовласником. Бути чоловіком — не означає мати якесь краще положення в Божих очах, і це не дає свободи робити життя своєї дружини підвладним власному задоволенню. Це не диктатура. Взаємна повага і пошана мають бути присутні в будь-якому шлюбі, що бажає успішно пройти випробування часом.

3. Дружина не має права голосу в прийнятті рішень.

Не дивлячись на те, що багато чоловіків хотіли би, аби це було правдою, це не так. Шлюб – результат спільних зусиль. І хоча деякі сім’ї, можливо, вирішать надати чоловіку останнє слово при прийнятті важливих рішень, він має розуміти, що голос дружини настільки ж важливий, якщо не більше, в певних обставинах.

Біблія стверджує, що чоловік і дружина стануть одним тілом в очах Божих, що означає, що обидві сторони повинні працювати спільно заради покращенням їх шлюбу, сім’ї і життя.

Автор — Джарід Уілсон / charismamag.com

Переклад на російську — Діана Смірнова для ieshua.org.

Переклад на українську — Прес-центр СЄЛФ.

Джерело: ieshua.org.



Comments are closed.

Воспитание Детей - Feb 3, 2019

Как родители-христиане воспитывают детей-отступников


Для Мужа - Mar 13, 2019

ГОЛОВНА МІСІЯ БАТЬКА У ВИХОВАННІ ДІТЕЙ – ЛЮБИТИ ЇХ МАМУ


Разные - Mar 17, 2019

Біблія підкаже: 12 ознак, що він той, за кого можна вийти заміж