Воспитание Детей - Sunday, January 25, 2015

Щоденно благословляйте

благословенняПочаток ідеї благословення поклав Господь. Це був Його задум, а не людський. Прочитавши перші 34 вірші Біблії, ви виявите, що слово «благословення» зустрічається в них тричі.

Книга Буття 1:22 повідомляє, що Бог благословив жителів морських і прісних вод, пташок, сказавши їм: «Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте воду в морях, а птаство нехай розмножується на землі!» Після того, як Господь створив чоловіка й жінку за Своїм образом і подобою, Він благословив їх словами: «Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!» (Бут. 1:28)

Третій раз слово «благословляти» ми знаходимо в Бутті 2:3: «І поблагословив Бог день сьомий, і його освятив, бо в нім відпочив Він від усієї праці Своєї, яку, чинячи, Бог був створив».

Бог мав причину, щоб ввести поняття «благословення». Це було необхідним для здійснення Божого плану щодо людства тут, на Землі. Знаючи, що падіння адама призведе людську расу до загибелі, Господь уклав завіт – формальну угоду, яка має законну силу (благословення), – щоб допомогти людям.

Сила благословення

Через благословення Бог посилає свою надзвичайну силу; неможливе стає можливим; люди наділяються силою, засобами, необхідними якостями для досягнення матеріального благополуччя; отримують духовну владу.

Авраам був першою людиною, що отримала благословення завіту з Богом, яке містить сім обітниць (Бут. 12: 2-3):

«І народом великим тебе Я вчиню;

І поблагословлю Я тебе;

І звеличу ймення твоє;

І будеш ти благословенням;

І поблагословлю, хто тебе благословить;

Хто ж тебе проклинає, того прокляну;

І благословляться в тобі всі племена землі!»

Без сумніву, це благословення має велику силу, допомагаючи нам прожити успішне життя для Бога. Тому немає нічого дивного в тому, що ворог наших душ не хоче, щоб ми благословляли своїх дітей. Однак ми не можемо дозволити сатані відібрати у нас цей привілей. Як спадкоємці Божого царства, ми маємо вчитися проявляти владу, дану Богом віруючому, обіцяну нашим дітям і внукам.

Божі благословення здійснюються

Пам’ятайте: те, що Бог обіцяв Аврааму, Він обіцяє і нам з вами як його нащадкам. «І всі народи землі будуть потомством твоїм благословляти себе через те, що послухався ти Мого голосу» (Бут. 22:18)

Оскільки джерелом земного благословення є Бог Отець, воно може стати нашим здобутком через сина Його Ісуса Христа (Гал. 3:14) Визнаючи ісуса своїм Спасителем і Господом, ми стаємо дітьми Божими та насінням Авраама.

Увійшовши в Божу сім’ю, ми отримуємо доступ до благословень. І так само ми можемо передавати благословення господа своїм дітям і внукам, як це робили наші праотці. Син Авраама Ісак благословив Якова: «І хай Бог тобі дасть з роси неба, і з ситості землі…» (Бут. 27:28) Яків, коли прийшов час помирати, покликав своїх дванадцятьох синів і промовив над кожним пророчі слова, і «поблагословив їх, – кожного за благословенням його поблагословив їх» (Бут. 49:28) Я впевнена, що саме так ми повинні благословляти своїх дітей і внуків: благословеннями, які їм підходять, з врахуванням їх віку, характеру, особистості і талантів. Ми також повинні переконатися в тому, що наші благословення узгоджуються з обітницями Бога і не протирічать Його планам і задумам по відношенню до того, кому ми адресуємо їх.

Наш Небесний Отець залишив Своїм дітям дивовижний спадок. Він дав нам усе необхідне для повноцінного фізичного, духовного та матеріального життя. Він пообіцяв навіть розділити з нами Свою славу. Бог хоче, щоб ми отримали радість від Його благословень.

Благословляйте своїх дітей і внуків

Якщо ви батько, мати. Бабуся чи дідусь і належите до Божої сім’ї через віру й кров Христа, ви маєте духовну владу над усією вашою родиною. Ви маєте силу й владу передавати благословення своїм дітям і внукам.

Ваші благословення, коли ви їх промовляєте, набувають великої сили завдяки могутності Господа. Якщо ви говорите те, що бажає почути Господь, життя ваших дітей і внуків починає змінюватися. Воно змінюється відповідно до ваших слів. Тому уважно ставтеся до своїх благословень і завжди будьте точними у висловлюваннях. Пам’ятайте: якщо ви промовили благословення, їх неможливо зупинити чи зруйнувати ні зусиллями людини, ні владою темряви.

Наш Господь Ісус Христос показав нам приклад, як потрібно благословляти дитину. Коли батьки приносили до Нього своїх дітей, «щоб доторкнувся до них», Ісус «обійняв їх і, поклавши на них руки, благословив» (Марка 10:13, 16). У Новому Завіті багато написано про покладання рук з метою наділити особливим даром згори. Я вірю, що це важливо – доторкнутися до дитини з добротою та ніжністю, коли ви передаєте їй слова благословення.

Ми вправі очікувати, що Господь звершить великі і дивні діла, коли ми почнемо проголошувати обіцянки, дані в Його Слові, звертаючи їх до тих, кого любимо. В процесі вашого благословення своїх дітей в ім’я Господа ви побачите, що Бог наповнить їх життя хорошими подіями і принесе повне спасіння навіть дітям ваших дітей.

Я молюся про те, щоб з цього моменту і до повернення Ісуса ми стали тими батьками, які щоденно благословляють своїх дітей і внуків.

Мері Рут Своуп



Comments are closed.

Воспитание Детей - Jun 16, 2019

10 заповідей для батька. Батько є прикладом, хоче він того чи ні


Для Мужа - Jul 7, 2019

ПРАВИЛА ДЛЯ ОДРУЖЕНИХ ЧОЛОВІКІВ


Разные - Aug 10, 2019

ВОТ ЭТО И ЕСТЬ ЛЮБОВЬ В БРАКЕ…